górskie a' la mocca

piątek, 19 października 2012

Śniadanie, bogate w błonnik, białko i wapń z ograniczoną ilością węglowodanów oraz tłuszczy, a przy tym, dzięki kofeinie dające niezłego "kopa". Bardzo łatwe w wykonaniu i niesamowicie kuszące:)





Składniki: (2  porcje):

2/3 szklanki płatków górskich,
2/3 szklanki chudego mleka,
1/2 szklanki jogurtu greckiego typu light,
1 łyżka ziaren szałwii hiszpańskiej lub mielonych ziaren siemia lnianego
4 łyżeczki miodu lub innego słodziku,
2 łyżeczki rozpuszczalnego kakao,
1 łyżeczka rozpuszczalnego espresso, rozpuszczonego w 2 łyżkach gorącej wody.

Wykonanie:

Wszystkie składniki umieścić w słoiku co najmniej 500 ml i dokładnie wymieszać. Zakręcić i pozostawić w lodówce na jedną noc, choć można przechować to do 3 nocy.


*przepis jest tłumaczeniem ze strony The Yummy Life który oczywiście osobiście nie raz przetestowałam:)



0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...