"Chili" można spożywać w towarzystwie chipsów tortilla, jak i również można je podać z ryżem, salsą i guacamole . Czy to zawinięte w placek burito, czy też podane w misce, zawsze smakuje wyśmienicie.
Idealny posiłek dla wielbicieli metody metabolic balance®, zwłaszcza gdy tortilla chips zastąpimy cieniutkim pieczywem chrupkim (żytnim) pokrojonym w trójkąty.
Składniki na 6 porcji:
160 gram czerwonej fasoli (ang. red kidney),
160 gram białej fasoli ,
160 gram fasoli plamistej (ang. pinto)
3 łyżki oleju Golden Drop lub kokosowego,
3 łyżki oliwy z oliwek,
3 duże szalotki,
3 ostre papryczki chili,
6 ząbków czosnku,
6 łyżek przyprawy chili *(ok 30 gram)
2 1/2 łyżki mielonego kminu rzymskiego,
1/4 łyżeczki pieprzu kajeńskiego,
3/4 łyżeczki suszonego oregano,
3 średniej wielkości dojrzałe pomidory obrane ze skórki,
sól morska i pieprz do smaku,
kolendra lub pietruszka do dekoracji.
*mieszanka przyprawy chili (ang. chili powder)
3 łyżki mielonego kminu rzymskiego,
6 łyżeczek granulowanego czosnku,
3 łyżeczki pieprzu kajeńskiego,
3 łyżeczki słodkiej papryki,
3 łyżeczki mielonego (na proszek) oregano.
Wykonanie:
1. Trzy rodzaje fasoli płuczemy dokładnie w wodzie, a następnie odstawiamy do szklanej miski i zalewamy wodą na całą dobę lub minimum 3 godziny.
2. W dużym rondlu, na średnim ogniu rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy poszatkowane szalotki oraz drobno posiekane papryczki chili. Prużymy, mieszając od czasu do czasu aż cebulka zmięknie i lekko się zarumieni.
3. Dodajemy przyprawy: chili, kmin rzymski, pieprz kajeński, oregano oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Prużymy całość ok. 3 minut, a następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz odcedzoną fasolę. Zalewamy całość wodą.
4. Zawartość rondla doprowadzamy do wrzenia, a następnie redukujmy temperaturę i na małym ogniu prużymy całość ok. 3 godziny aż fasola zmięknie. Pilnujemy by woda zbyt szybko nie odparowała i ewentualnie uzupełniamy braki. Pod koniec gotowania solimy i pieprzymy do smaku. Gorące chili serwujemy na głębokich talerzach, posypujemy kolendrą oraz skrapiamy oliwą.
2. W dużym rondlu, na średnim ogniu rozgrzewamy olej kokosowy i dodajemy poszatkowane szalotki oraz drobno posiekane papryczki chili. Prużymy, mieszając od czasu do czasu aż cebulka zmięknie i lekko się zarumieni.
3. Dodajemy przyprawy: chili, kmin rzymski, pieprz kajeński, oregano oraz przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku. Prużymy całość ok. 3 minut, a następnie dodajemy pokrojone pomidory oraz odcedzoną fasolę. Zalewamy całość wodą.
4. Zawartość rondla doprowadzamy do wrzenia, a następnie redukujmy temperaturę i na małym ogniu prużymy całość ok. 3 godziny aż fasola zmięknie. Pilnujemy by woda zbyt szybko nie odparowała i ewentualnie uzupełniamy braki. Pod koniec gotowania solimy i pieprzymy do smaku. Gorące chili serwujemy na głębokich talerzach, posypujemy kolendrą oraz skrapiamy oliwą.
Poker - Jtmhub
Learn 세종특별자치 출장샵 all about poker at JtmHub. We provide online poker training to online 순천 출장샵 casino players, including 시흥 출장마사지 players from all across the country. Poker Feb 화성 출장샵 10, 2022James M Schroeger 남양주 출장샵 (chairman) -