Płatki owsiane skąpane w mleku kokosowym, w towarzystwie ananasa:)

środa, 12 września 2012
Oryginalna nazwa troszkę odbiega od mojego tłumaczenia, ale piękniej już nie byłam wstanie tego ująć:) Autorką tej wariacji owsiankowej jest również Monica, która tak to ujęła: Pineapple Coconut Refrigerator Oatmeal

Kolejne odżywcze śniadanie, obok którego trudno przejść obojętnie i się nie skusić:)



Składniki: (2 porcje)


  • 1/2 szklanki płatków górskich
  • 2/3 szklanki mleczka kokosowego
  • 1/2 szklanki jogurtu greckiego typu light
  • 1 łyżka ziarenek szałwii hiszpańskiej lub zmielonego siemia lnianego)
  • 2 łyżeczki miodu
  • 1/2 szklanki pokrojonego w kosteczkę ananasa (świeży, mrożony, lub z puszki)


Wykonanie:

Łączymy ze sobą pierwsze 4 składniki w co najmniej pół litrowym słoiku, następnie dodajemy pozostałe składniki , słoik zakręcamy i pozostawiamy na noc. Przed podaniem, zamieszać zawartość słoika, następnie rozdzielić do dwóch miseczek/salaterek. Taka owsianka swobodnie może czekać na skonsumowanie, aż dwie noce:)

0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...