chrzanowo śmietankowy spread z wędzonego łososia

środa, 27 lutego 2013




Pasta ta jest idealnym rozwiązaniem na urozmaicenie codziennych kanapek. Doskonale nadaję się do chleba, ale również bardzo efektownie wygląda na krakersach:)


Składniki:

  • 270 gram serka śmietankowego (np. Piątnica - Twój Smak Naturalny),
  • 1/2 szklanki kwaśnej śmietany,
  • 1 łyżka świeżo wyciśniętego soku z cytryny,
  • 1 łyżka drobno posiekanego koperku,
  • 1,5 łyżeczki tartego chrzanu,
  • 1/2 łyżeczki soli,
  • 1/4 łyżeczki świeżo mielonego pieprzu,
  • 130 gram wędzonego łososia (posiekanego w drobną kostkę).
Wykonanie:

Serek śmietankowy rozetrzeć przy pomocy miksera na kremową puszystą masę, następnie dodać śmietanę, sok z cytryny, chrzan sól i pieprz, ponownie zmiksować. Na końcu dodajemy posiekany koperek i wędzonego łososia, tym razem mieszamy łyżką. Przekładamy do szklanego naczynia i schładzamy w lodówce.

Smacznego!




0 komentarze :

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...